Loading

Η Κορωνησία και τα αξιοθεατά της (Αφήγηση)

141 Videos

Όποια ιστοσελίδα επιθυμεί, μπορεί να αναμεταδώσει οποιοδήποτε βίντεο. Αυστηρά και μόνο μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Youtube η (κοινοποίηση). Απαγορεύεται η αναμετάδοση για δημιουργία εσόδων.
Σε περίπτωση Ζήτησης απο τηλεοπτικούς σταθμούς μπορούν να αγοράσουν από την κάθε περιοχή αποσπάσματα (που δεν υπάρχουν στο βίντεο)
Οτιδηποτε άλλο μόνο με γραπτή άδεια και των δυο παρακάτω κατόχων .

Τα πνευματικά δικαιώματα ,τα δικαιωματα προβολής και η γενικοτερη εκμετάλευση του βίντεου ανήκουν στην Ελένη Τσάτσου του Αποστόλου & Λάζαρος Τσάτσος του Χρήστου.

Η Κορωνησία είναι χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας στον Αμβρακικό κόλπο, με 167 μόνιμους κατοίκους και απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας Βρίσκεται στο μικρό νησί Πέρα Νησί, το οποίο όμως είναι γνωστό συνολικά ως Κορωνησία.

Το οχυρό θεωρείται ένα από τα οχυρά της εποχής του Αλή Πασά. Κτίστηκε το έτος 1807 με σχέδια του συνταγματάρχη του γαλλικού στρατού Guillaume de Vaudoncourt και με την επίβλεψη του Ιταλού Μηχανικού Monteleone.

Είναι οι ίδιοι αρχιτέκτονες που έκτισαν το Φρούριο του Παντοκράτορα Πρέβεζας, τον Προμαχώνα στα Πευκάκια Πρέβεζας, και το Φρούριο της Ανθούσας Πάργας.

Σύμφωνα με μια άλλη υπόθεση, το οχυρό κατασκευάστηκε πολύ αργότερα, ίσως περί το 1860, σε μια εποχή που οι Τούρκοι έκαναν μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις αμυντικές τους οχυρώσεις στη βόρεια πλευρά του Αμβρακικού (που την εποχή εκείνη ήταν στη μεθόριο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο Όσιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία. Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον βίο του Οσίου Ονουφρίου. Μόνασε σε ένα μοναστήρι στο νησί της Κορωνησίας.

Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον θάνατό του. Η μνήμη του τιμάται στις 12 Ιουνίου μαζί με τον Άγιο Ονούφριο της Αιγύπτου και θεωρείται ο προστάτης της Κορωνησίας

Δείτε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top